Доступність посилання

ТОП новини

HRW: «марш» українських військовополонених – порушення Женевської конвенції


Бойовики у Донецьку провели центральними вулицями десятки захоплених у полон українських військових
Бойовики у Донецьку провели центральними вулицями десятки захоплених у полон українських військових

«Марш» українських військовополонених, який сепаратисти провели у Донецьку – це порушення Женевської конвенції. Про це написала заступник директора міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch Рейчел Денбер на своїй сторінці у Twitter.

«Марш українських солдатів у Донецьку – це порушення заборони на принизливе та образливе поводження. Марш українських солдатів порушує Женевську конвенцію, яка забороняє принизливе і образливе поводження, а також образу гідності», – зазначила Денбер.

Проросійські бойовики в Донецьку в День Незалежності України провели свою акцію. Вони провели центральними вулицями обласного центру десятки захоплених у полон українських військових.

За повідомленням кореспондентів, деякі люди дивилися на це, кричали «фашисти» та кидали у полонених порожні пляшки та сміття.

Відзначення 23-ї річниці Незалежності України відбувається на тлі антитерористичної операції, яка від квітня триває на Донбасі. Сили АТО намагаються повернути контроль над захопленими проросійськими бойовиками Донецьком, Луганськом та іншими населеними пунктами.

XS
SM
MD
LG