Доступність посилання

ТОП новини

Батальйон «Дніпро-1»: на кордоні з Росією триває бій


У селі Маркине Новоазовського району Донеччини триває бій, населений пункт захищають бійці батальйонів «Дніпро-1» і «Донбас». Про це повідомляє маріупольський сайт 0629.com.ua.

З півночі до цього населеного пункту підтягнулися сили угруповання «ДНР», а з боку Росії увійшла військова техніка. За даними бійців батальйону «Дніпро-1», ідеться про близько 30 танків. Силами двох добровольчих батальйонів знищені 5-6 танків.

Сили противника обстрілюють житлові будинки в Маркиному і сусідньому місті Новоазовськ.

Безпосередньої загрози Маріуполю на цей момент немає, але прорив техніки можливий, вважають у «Дніпрі-1». З огляду на загрози у батальйоні просять «усіх, хто готовий стати на захист міста, терміново йти до військкоматів». «Потрібні добровольці, допомога людей. Ситуація дуже серйозна», – наголошують у «Дніпрі-1».

Сьогодні з кількох джерел надійшла інформація, що близько 5:00 з території Росії колона з озброєнням і військовою технікою вдерлася на території України поблизу сіл Маркине та Щербаки Новоазовського району Донеччини. Згодом координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомляв, що сили антитерористичної операції зупинили своїм вогнем колону військової техніки, яка зранку намагалася здійснити прорив.

XS
SM
MD
LG