Доступність посилання

ТОП новини

Затримані на Донбасі десантники Росії: нам брешуть про навчання


Затримані на Донбасі десантники Росії розповіли, що робили в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

Затримані 25 серпня на Донеччині поблизу селища Дзеркальний Амвросіївського району військовослужбовці є десантниками з базованого в Костромі 331-го полку 98-ї Свирської дивізії Збройних сил Російської Федерації.

Про це вони самі кажуть у відеосвідченнях, даних українським військовим.

За словами російських десантників, вони отримали наказ залізницею прибути для навчань у район Ростова-на-Дону. У місці розвантаження ешелону їм наказали зафарбувати в білий колір номери бойових машин, пояснюючи це потребою розрізняти під час навчань різні підрозділи.

Після марш-кидка довжиною в кількадесят кілометрів ці військовослужбовці опинилися на території України, де їх зустрів вогонь Збройних сил України.

Українські силовики затримали біля Дзеркального 10 російський десантників. Про це повідомила у понеділок прес-служба СБУ.

«Спільна оперативна група ЗС України та СБУ затримала десять військовослужбовців 331 полку 98 свірської дивізії Повітряно-десантних військ Збройних сил РФ (в\ч 71211). Російські військовослужбовці затримані із особистими документами та зброєю. Вони дали свідчення, що батальйон десантників 23 серпня був передислокований залізничним транспортом до Ростовської області РФ, а близько 3 години ночі 24 серпня підрозділ був піднятий по тривозі і отримав наказ здійснити марш у складі колони з кількох десятків БМД», – зазначили у Службі безпеки.

За повідомленням міністра оборони Валерія Гелетея, сили АТО взяли у полон багато російських військових, які воювали проти української армії. Але не відомо, чи говорив міністр про тих же російських військових, що і СБУ.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні на Донбас зброї і бойовиків. Москва свою причетність відкидає.

Антитерористична операція на сході Україні триває від квітня.

Четверо із 10 затриманих російських десантників
Четверо із 10 затриманих російських десантників

XS
SM
MD
LG