Доступність посилання

ТОП новини

Росія планує направити нову партію «гуманітарної допомоги» на Донбас – Путін


Президент Росії Володимир Путін (Л) і канцлер Німеччини Ангела Меркель (П)
Президент Росії Володимир Путін (Л) і канцлер Німеччини Ангела Меркель (П)

Росія планує направити нову партію «гуманітарної допомоги» на Донбас. Про це заявив президент Росії Володимир Путін під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє сайт Кремля.

«Володимир Путін і канцлер Німеччини висловилися на користь якнайшвидшого припинення кровопролиття, виправлення гуманітарної ситуації на південному сході України і необхідності переходу на шлях політичного врегулювання. Путін повідомив про намір російської сторони забезпечити нові поставки гуманітарної допомоги населенню Луганської та Донецької областей», – йдеться у повідомленні Кремля.

У п’ятницю Росія ввела свій «гуманітарний конвой» на територію України без оформлення українськими митними і прикордонними органами більшості його автомашин і попри протести Києва. Також, на порушення раніше досягнених міжнародних домовленостей, конвой вирушив без супроводу Червоного Хреста. В Україні і у світі висловили різку критику цього порушення Росією міжнародного права.

Росія у своїй пропаганді заявляє про проблеми «південного сходу України», хоча насправді такі гуманітарні проблеми існують лише на частині території двох областей, Луганської й Донецької, які наразі ще захоплені підтримуваними Росією збройними сепаратистами – вони відмовляються приймати допомогу з України для населення цих територій.

АТО на Донбасі триває з квітня.

XS
SM
MD
LG