Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: треба оголосити стан війни і розірвати відносини з Росією


Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко
Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко

Україна має оголосити воєнний стан і розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією. Про це написав радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Запровадити де-факто воєнний стан без юридичних хитрувань і провести повну мобілізацію всіх наявних військових, економічних і кадрових ресурсів для здійснення дій із видворення військ Росії з України», – твердить Геращенко.

Він також наполягає на потребі просити про міжнародну допомогу.

«Публічно звернутися до кожної з країн, від яких ми хочемо отримати допомогу з проханням нам її надати і таким чином визначиться, з ким ця країна – з Україною, з агресором чи її хата скраю?» – написав радник міністра внутрішніх справ у Facebook.

Геращенко переконаний, що Путін «програє розв’язану ним війну так само, як Гітлер війну з СРСР і країнами Великої коаліції», і зараз «настав час, коли Європа, США, Канада та інші країни цивілізованого світу мають показати, з ким вони».

У середу Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Про це заявив інших радник міністра Авакова – Зорян Шкіряк. Пряму участь Росії в бойових діях на сході України підтверджує також посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Канцлер Німеччини Анґела Меркель вимагає від Росії пояснення щодо присутності її військ на території України.

XS
SM
MD
LG