Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО кажуть, що Іловайськ «під контролем», у батальйонах нарікають на відсутність підмоги


У Раді національної безпеки й оборони заявляють, що бійці в Іловайську Донецької області отримали підкріплення і контролюють місто. За словами речника інформаційного центру РНБО Андрія Лисенка, військові отримали підкріплення ще в середу, 27 серпня.

Лисенко також підтвердив, що відтепер усі пересування українських військових будуть засекречені.

Тим часом «Правий сектор» із посиланням на командира добровольчого батальйону «Дніпро-1» спростовує дані про підкріплення, що нібито надійшло під Іловайськ. За словами представника «Правого сектору» Андрія Денисенко, командир батальйону Юрій Береза повідомив, що «положення українських військовиків критичне».

«Хлопці третій день без їжі, немає підвозу боєприпасів, воюють трофейними... Але найголовніше – майже немає вогневої підтримки, артилерія допомагає ледь-ледь, немає авіації, прикриття з неба», – зазначив Денисенко.

Під час пікету, який триває під стінами адміністрації президента у Києві, промовці вивели на прямий звʼязок представника добровольчого батальйону «Кривбас». Він також повідомив, що підмогу під Іловайськом сили АТО не отримували.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG