Доступність посилання

ТОП новини

Між Генштабами України та Росії пройшли консультації – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Перші консультації на рівні Генеральних штабів України та Росії відбулися в четвер. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

За його словами, обговорювалося питання обміну захоплених українських військовослужбовців, яких мають звільнити, і долю російських десантників, які зараз перебувають в Україні.

«Упевнений, що загальні та чітко скоординовані зусилля усього світу можуть зумовити деескалацію ситуації в Україні», – зазначив Порошенко.

Петро Порошенко повідомив, що на консультаціях на рівні Генштабів обговорювалися питання контролю державного кордону, а також недопущення проникнення в Україну російських військ.

Після зустрічі у Мінську Порошенко заявив, що Україна і Росія почнуть проводити консультації між прикордонними відомствами і Генеральними штабами обох країн у контексті врегулювання ситуації в східних регіонах України.

Сьогодні Петро Порошенко визнав факт перебування на території України російських військ.

Москва досі не прокоментувала повідомлення про перебування на території України регулярних російських військ. За даними з НАТО, може йтися щонайменше про тисячу російських військових.

XS
SM
MD
LG