Доступність посилання

ТОП новини

ЄС дає Росії тиждень, інакше нові санкції


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Лідери країн Європейського союзу домовилися в ніч на неділю, що протягом тижня буде розроблений новий пакет санкцій проти Росії, повідомив на прес-конференції після закінчення саміту ЄС у Брюсселі президент Європейської ради Герман Ван Ромпей.

За його словами, Європейська рада готова піти на подальші серйозні кроки щодо Росії, тож Європейська комісія отримала завдання протягом тижня провести термінову підготовчу роботу і подати пропозиції про такі кроки.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель, зі свого боку, додала, що Росії загрожуватимуть нові санкції, якщо Москва протягом тижня не припинить вторгнення до України і становище там не поліпшиться чи й погіршиться.

Герман Ван Ромпей так само підтвердив, що подальші санкції залежатимуть загалом від розвитку подій на Сході України. Ніяких точних критеріїв запровадження нових заходів проти Росії немає, сказав він.

У ніч на неділю у Брюсселі закінчилося позачергове засідання Європейської ради (саміт ЄС), на якому становище в Україні, що склалося внаслідок нового воєнного вторгнення Росії, було одним із головних питань. На саміті також виступив президент України Петро Порошенко, який у перебігу візиту до Брюсселя взяв участь і в низці інших заходів і зустрічей із європейськими керівниками й політиками.

XS
SM
MD
LG