Доступність посилання

ТОП новини

Генерал-лейтенант Хомчак вирвався з «Іловайського котла» – Бутусов


Командувач військами сектора «Б» і оперативним командуванням «Південь» генерал-лейтенант Руслан Хомчак разом із однією із груп бійців зміг вирватися з оточення під Іловайськом. Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

«Сподіваємося на вихід інших українських воїнів. Наші війська були оточені частинами 106-ї повітряно-десантної дивізії (Рязань) і 9-ї мотострілецької бригади (Нижній Новгород), загонами спецназу ГРУ та артилерійськими частинами Північнокавказького військового округу», – пише Бутусов.

Раніше Радіо Свобода повідомляло, що бійці українських добровольчих батальйонів із боями і втратами виходять з оточення в районі Іловайська на Донеччині. Ішлося про групи на чолі з командирами батальйонів «Миротворець» і «Дніпро-1».

Бійці кількох добровольчих батальйонів увійшли до Іловайська 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль значну частину стратегічно важливого для постачання угруповання «ДНР» у Донецьку міста, але зустріли потужний опір бойовиків, розташованих в укріпленому районі.

Близько тижня тому стали надходити повідомлення про оточення українських сил і брак підтримки з боку командування антитерористичної операції. Згодом українські добровольці повідомляли, що їм протистоять частини регулярної російської армії.

XS
SM
MD
LG