Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков розтлумачив слова Путіна про «державність Новоросії»


У заяві президента Росії Володимира Путіна йдеться не про надання державності територіям «південного сходу України», а про переговори всередині самої України.

Такі пояснення журналістам дав речник глави російської держави Дмитро Пєсков після трактувань інтерв’ю, яке з’явилося в підсумковій програмі російського телевізійного «Першого каналу».

«З’явилися трактування, що, мовляв, президент говорив про те, що це переговори про державність сходу України. Якщо просто почитати його заяву, то зрозуміло, що це не так», – передає трактування Пєскова російське державне інформаційне агентство «ІТАР-ТАСС».

«Президент говорив про ті самі інклюзивні переговори... які повинні визначити взаємовідносини зі східними регіонами, тобто це переговори всередині України, що стосуються внутрішньоукраїнського устрою з тим, щоб інтереси східних регіонів країни, інтереси Новоросії враховувалися: як, якою мірою, за допомогою яких механізмів і так далі. Ось що малося на увазі президентом», – пояснив речник.

Раніше російський телеканал «Дождь» процитував слова Путіна в інтерв’ю програмі «Воскресное Время».

«Потрібно негайно розпочати субстантивні, змістовні переговори, і не з технічних питань, а з питань політичної організації суспільства і державності на південному сході України з метою безумовного забезпечення законних інтересів людей, які там проживають», – буквально заявив президент Росії.

Через велику кількість часових поясів у Росії недільний випуск програми «Время» на «Першому каналі» спочатку бачать жителі Далекого Сходу – увечері за місцевим часом. В ефір на європейській частині Росії підсумковий випуск вийде за кілька годин.

XS
SM
MD
LG