Доступність посилання

ТОП новини

Філатов про вихід із Іловайська: росіяни вбивають і своїх полонених


Архівний відеокадр: під час одного з боїв під Іловайськом, 10 серпня 2014 року
Архівний відеокадр: під час одного з боїв під Іловайськом, 10 серпня 2014 року

Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов заявив у неділю, що з розмов із учасниками виходу українських військ із оточення під Іловайськом дізнався: їх розстрілювали російські війська попри те, що серед українців ішли й поранені та полонені російські військові.

«У нашій колоні були десятки поранених і полонених російських десантників. Їх поклали теж. Росіє, можеш мовчати далі», – написав він у фейсбуці.

За його словами, така була ціна російського «офіцерського слова»: «Наші воювали зі справжніми кадровими російськими військовими, донецьких при виході колони не було взагалі. Росіяни давали слово офіцера, що випустять. Але почали стріляти».

Незалежних чи принаймні офіційних підтверджень цієї інформації наразі немає. Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко заявляв у неділю, що під час виходу з оточення під Іловайськом одна з груп українських військовиків захопила кількох російських десантників.

В інтернеті поширюються найрізноманітніші повідомлення про ймовірні подробиці виходу українських військових із оточення під Іловайськом – від «героїчних» до «катастрофічних» і «панікерських». Офіційно силовики засекретили інформацію про ці події, доки вони не завершаться. У Міністерстві оборони вважають, що ситуацію навколо українських військових під Іловайськом навмисне нагнітають російські спецслужби, щоб дискредитувати військове командування України і спровокувати невдоволення військовим і державним керівництвом.

За даними українського командування, які підтверджують західні розвідки, останнім часом Росія ввела до України значну кількість своїх військ, які воюють на боці підтримуваних нею сепаратистів. Росія категорично заперечує це.

XS
SM
MD
LG