Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Путін хоче маріонеткової держави в Україні


Прихильниці проросійського сепаратизму на мітингу в Донецьку, фото 1 червня 2014 року
Прихильниці проросійського сепаратизму на мітингу в Донецьку, фото 1 червня 2014 року

Президент Росії Володимир Путін «хоче створити на території Донбасу чи тій, яку він зможе забрати в нас шляхом подальшого вторгнення, маріонеткову державу під прикриттям багнетів російської армії», заявив у неділю радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Сьогодні Путін дав зрозуміти Україні і світові, чого він хоче домогтися своєю прямою агресією», – написав він у фейсбуці після повідомлень про останні заяви російського президента.

«Путін не потерпить воєнної поразки у так званій «Новоросії», бо для нього програти в Донбасі означає показати себе слабаком у Росії. Наскільки далеко зможе Путін просуватися вглибину території України, залежить від рішучості народу України і законно обраної влади організувати спротив. Також це залежить і від міри бажання наших західних союзників допомагати нам», – вважає Геращенко.

«Допомагати будуть тим, хто чинить спротив, а не тим, хто здається», – додав він.

Раніше в неділю Путін у телевізійному інтерв’ю заявив, серед іншого, що влада України повинна піти на переговори не з «технічних питань», а про «політичну організацію суспільства і державності на Південному Сході України» з керівниками так званих «народних республік» на Донеччині й Луганщині – сепаратистських проросійських збройних угруповань, які діють за прямої підтримки Росії і які Україна визнає терористичними організаціями.

Але потім речник російського керівника Дмитро Песков уточнив, що Володимир Путін, говорячи про необхідність переговорів України з «Новоросією» про «державність на Південному Сході України», мав на увазі не надання державного статусу Сходові України, а переговори української влади з представниками сепаратистів. Ні про яке надання державності «Новоросії» в інтерв’ю Путіна абсолютно не йшлося, вона має залишитися у складі України, заявив Песков.

При цьому речник заявив, що так само неможливо говорити про переговори про врегулювання між Росією і Україною, бо, мовляв, «це не конфлікт між Росією і Україною, а внутрішньоукраїнський конфлікт». «Тільки Україна може домовитися з «Новоросією», взяти до уваги інтереси «Новоросії», і тільки таким чином можна досягти політичного врегулювання», – стверджує Песков.

XS
SM
MD
LG