Доступність посилання

ТОП новини

Найманці і регулярні війська з Росії не поставлять на коліна Донбас і Україну – Порошенко


Шахтарі Донецька, фото 6 червня 2014 року
Шахтарі Донецька, фото 6 червня 2014 року

Добре оплачені найманці, а тепер і регулярні військові частини з Росії мріють поставити на коліна не тільки шахтарів та Донбас – усю Україну, але цього ніколи не буде, запевнив президент Петро Порошенко у вітанні з Днем шахтаря в неділю.

«Усі, хто прийшов на нашу землю з автоматом, – самі загинуть від його куль. Україна буде вільною, і буде вільним гордий трудящий Донбас», – заявив президент.

«Я знаю шахтарів як мужніх людей надважкої праці. Ваша принципова позиція не раз кардинально замінювала політику. Від Радянського Союзу в 1989-му, України в 1993-му до теперішніх днів ви примушували рахуватися з собою і далеку Москву, і значно ближчий Київ. На жаль, в останні роки говорити від імені трудового Донбасу почали бандити, злодії в законі, чиновники-корупціонери, які і дня не працювали у шахті, але завжди розповідали, що вони «донецькі» і походять із шахтарського краю», – нагадав Порошенко.

«Палає охоплений війною Донбас. Я знаю, що вам важко на серці і дехто з вас навіть втрачає надію на мир. Тому хочу запевнити: мир скоро повернеться на нашу землю. Ми розпочнемо глобальну програму відбудови шахтарського краю. Вже акумулюються фонди як українські, так і зарубіжних інвесторів, за рахунок яких ми відновимо робочі місця, інфраструктуру та зруйноване житло на Донбасі», – мовиться у вітанні Петра Порошенка.

Донбас, у частині якого тривають бойові дії через захоплення деяких територій сепаратистами, підтримуваними Росією, а останнім часом і російськими військами, є одним із головних вугільних басейнів України.

Професійне свято працівників вуглевидобувної промисловості – День шахтаря – відзначають в Україні останньої неділі серпня.

XS
SM
MD
LG