Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: Росія накопичує в Україні свою бойову техніку і вивозить усе нових своїх поранених


Сепаратисти в Новоазовську клеять своє оголошення, фото 29 серпня 2014 року
Сепаратисти в Новоазовську клеять своє оголошення, фото 29 серпня 2014 року

У місті Новоазовську Донецької області, неподалік кордону з Росією, яке нещодавно захопили російські війська, і його передмісті, селі Маркине, триває накопичення бронетехніки й артилерії Збройних сил Росії, повідомив на брифінгу в неділю речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«За інформацією від мешканців Новоазовська, в місті фіксують присутність на території України військових у формі сучасного зразка без розпізнавальних знаків, які озброєні новими автоматами Калашникова і сучасною військовою технікою нового зразка», – сказав він.

Тим часом, додав речник, «за оперативною інформацією, в Санкт-Петербург прибув уже п’ятнадцятий літак із пораненими російськими військовими на борту». За його словами, всього в госпіталі військово-медичної академії в цьому російському місті перебуває вже близько 180 поранених, доставлених із Ростова-на-Дону.

Інформацію про прибуття до міської військово-медичної академії Санкт-Петербурга вже п’ятнадцятого літака з пораненими в боях в Україні передавав російський телеканал «Дождь» іще в четвер. У тому повідомленні так само йшлося про загалом близько 180 поранених у тому шпиталі, доставлених із Ростова-на-Дону, бо в тому місті і у Волгограді шпиталі вже переповнені.

Але «Дождь» при цьому наводить цілком інші дані про поранених російських військових у шпиталі в Санкт-Петербурзі. За даними телеканалу, російських військових-контрактників там тільки 12, їх і доставили 15-м літаком. Усі інші – бойовики-сепаратисти, переважно з українськими паспортами.

У Новоазовськ і сусідні села на півдні Донеччини, що лежать на дорозі від російського кордону до Маріуполя, війська з Росії ввійшли ще в середу. Нечисленні на той час українські сили в цьому регіоні були змушені відступити без бою.

XS
SM
MD
LG