Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Росії протестують проти війни в Україні


Свічки на набережній у пам’ять про загиблих в Україні, Москва, 31 серпня 2013 року
Свічки на набережній у пам’ять про загиблих в Україні, Москва, 31 серпня 2013 року

У Москві громадські активісти провели в неділю ввечері антивоєнну акцію, запаливши свічки в пам’ять про загиблих в Україні. Влада перешкоджала неузгодженому заходові й затримувала учасників.

Попри те, що узгодити з місцевою владою цей захід не вдалося, близько 20 людей усе ж прийшли на Європейську площу, що біля Київського вокзалу Москви. Але на цьому місці провести акцію не дозволили співробітники поліції.

Після того, як учасники акції перейшли на набережну, почалися затримання – до автозаку потрапили близько 7 активістів.

Лише після того, як учасники акції перемістилися на протилежний берег Москва-ріки, їм усе ж вдалося запалити свічки.

Як заявили організатори, вони хотіли згадати загиблих і висловити своє ставлення до «абсурдної і ганебної війни», що йде зараз на території України.

Раніше в неділю в Москві відбулася низка антивоєнних пікетів. Шість їхніх учасників теж затримала поліція.

Як заявляв один із ініціаторів пікетів, головний редактор видання «Ежедневньій журнал» Олександр Риклін, проведення акції пов’язане з загостренням ситуації й ескалацією конфлікту в Україні. «Росія почала відверту агресію, Росія воює проти України, і з цим неможливо миритися», – сказав він.

Попередніми днями Росія почала широкомасштабне вторгнення на територію України силами регулярних частин своїх Збройних сил на допомогу підтримуваним нею сепаратистам, які починали зазнавати поразок від українських військ.

XS
SM
MD
LG