Доступність посилання

ТОП новини

Із оточення під Іловайськом виходять нові бійці


Українські військові на позиціях в Іловайську, фото 26 серпня 2014 року
Українські військові на позиціях в Іловайську, фото 26 серпня 2014 року

Командир добровольчого батальйону «Донбас» МВС України Семен Семенченко повідомив пізно ввечері в неділю, що з оточення під Іловайськом вийшло ще 69 бійців цього батальйону, серед них усі 4 бійці-дівчата, написав у своєму фейсбуці радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Крім того, написав він, також вийшли з оточення ще 11 бійців батальйону «Світязь» і 4 бійці батальйону «Дніпро-1».

Списки всіх, хто ще не вийшов із оточення, Геращенко обіцяє підсумувати й опублікувати в понеділок і далі з’ясовувати долю всіх, про кого наразі немає вісток.

Тим часом сам Семен Семенченко у своєму фейсбуці майже в той самий час написав без подробиць таке: «Щойно забрали взвод розвідки, вийшов на чолі з командиром. І окремо прорвався підрозділ із 39 людей. У ньому 4 жінки, бійці «Донбасу».

Семенченко також додав в одному з коментарів: «Це ще не всі добрі новини. Думаю скоро потішити ще чимось».

Українські військові увійшли до зайнятого сепаратистами Іловайська 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль значну частину стратегічно важливого для постачання угруповання «ДНР» у Донецьку міста, але зустріли потужний опір бойовиків, розташованих в укріпленому районі.

Близько тижня тому стали надходити повідомлення про оточення українських сил і брак підтримки з боку командування антитерористичної операції. Згодом українські військовики повідомляли, що їм протистоять частини регулярної російської армії.

В інтернеті поширюються найрізноманітніші повідомлення про ймовірні подробиці виходу українських військових із оточення під Іловайськом – від «героїчних» до «катастрофічних» і «панікерських». Офіційно силовики не повідомляють інформації про ці події, доки вони не завершаться. У Міністерстві оборони вважають, що ситуацію навколо українських військових під Іловайськом навмисне нагнітають російські спецслужби, щоб дискредитувати військове командування України і спровокувати невдоволення військовим і державним керівництвом.

XS
SM
MD
LG