Доступність посилання

ТОП новини

Консультації тристоронньої контактної групи можуть продовжити 5 вересня


«Віце-прем’єр» угруповання «ДНР» Андрій Пургін на зустрічі у Мінську, 1 вересня 2014
«Віце-прем’єр» угруповання «ДНР» Андрій Пургін на зустрічі у Мінську, 1 вересня 2014

Консультації тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні можуть бути продовжені у Мінську 5 вересня. Про це заявив так званий «віце-прем’єр» угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, Андрій Пургін.

«На зустрічі в Мінську сторони лише обмінялися пропозиціями про обмін всіх на всіх. У п’ятницю домовилися зустрітися у розширеному складі і продовжити переговори про обмін і можливо почати переговори про майбутнє припинення вогню, хоча тут багато питань», – сказав Пургін.

Бойовики також спростовують інформацію, яку повідомили деякі ЗМІ, що на консультаціях у Мінську вони закликали Київ визнати їхній особливий статус, і в обмін на виконання їхніх вимог пообіцяли докласти зусиль для збереження єдиного простору України.

До тристоронньої контактної групи входять екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов і офіційний представник голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні. Також на цій зустрічі присутні лідери угруповань «ДНР» і «ЛНР» Андрій Пургін і Валерій Карякін.

30 серпня у Брюсселі президент України Петро Порошенко заявив, що відновлення роботи тристоронньої контактної групи сприятиме ефективній імплементації мирного плану для Донбасу і врегулювання ситуації шляхом переговорів. За словами Порошенка, сторони повинні обговорити питання звільнення заручників, які незаконно перебувають на території Росії та роботу моніторингової місії ОБСЄ на українсько-російському кордоні.

XS
SM
MD
LG