Доступність посилання

ТОП новини

Російський фотокореспондент Стенін не був акредитований у зоні проведення АТО – РНБО


Андрій Стенін
Андрій Стенін

Російський фотокореспондент інформагентства «Россия сегодня» Андрій Стенін не був акредитований у зоні проведення АТО. Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Повідомляємо, що він в’їхав на територію України через аеропорт «Бориспіль» 14 травня 2-14 року та не був акредитований у зоні АТО. За фактом зникнення громадянина РФ розпочато кримінальне провадження», – сказав Лисенко.

Сьогодні, 3 вересня, у Слідчому комітеті Росії заявили, що Стенін загинув місяць тому в Донецькій області.

«У рамках розслідування кримінальної справи за фактом зникнення безвісти Стеніна отримано висновок судово-медичної та молекулярно-генетичної експертиз. Відповідно до висновків експертиз, фрагменти останків одного із загиблих на сході України належать Андрію Стеніну», – йдеться в повідомленні.

А МЗС Росії звинуватило в загибелі кореспондента Україну. «Цілий ряд ознак вказує на те, що це чергове варварське вбивство – знову справа рук українських силовиків і «національних гвардійців», які контролювали, за свідченнями очевидців, територію, на якій були знайдені розстріляні автомобілі, включно з тим, у якому було виявлене тіло Андрія Стеніна», – ідеться в заяві російського МЗС.

XS
SM
MD
LG