Доступність посилання

ТОП новини

Представник Росії при ОБСЄ: перемир’я в Україні повинно включати амністію


Припинення вогню в Україні повинно бути довгостроковим і включати повну амністію. Про це заявив постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін, повідомляє російське державне інформаційне агентство «ІТАР-ТАСС». Однак, за його словами, «тут виникає кілька питань».

«Що це припинення вогню буде означати і на яких умовах, чи піде мова про відвід українських сил від Донецька і Луганська та припинення обстрілу або про повне виведення з ЛНР і ДНР всіх українських військ?» – додав Келін.

«Крім того, українці продовжують протискати план Порошенка – це було і в Берліні, і після Берліна, – але він не містить положення про амністію», – заявив російський дипломат.

«Без амністії та політичного діалогу перемир’я сенсу мати не буде, тому не випадково, що в Мінську (в ході засідання контактної групи з України) одна з вимог ДНР і ЛНР було оголошення безумовної амністії», – нагадав Келін.

Україна раніше неодноразово заявляла про розміщення російських військ на сході держави, у Москві це заперечують. Як заявив раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, президенти Росії і України лише обговорили кроки до припинення кровопролиття, але не домовлялися про припинення вогню в Україні, оскільки Росія не є стороною конфлікту.

Водночас, прес-служба Порошенка повідомила, що в телефонній розмові з Путіним досягнуто домовленості про «припинення вогню на Донбасі».Сьогодні ж Путін оприлюднив «план» з урегулювання конфлікту.

XS
SM
MD
LG