Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці запалюють свічки в пам’ять про загиблих в Іловайську бійців «Дніпра»


У Дніпропетровську стіна Алеї Небесної сотні, що неподалік облдержадміністрації, поповнилась сьогодні фотографіями бійців добровольчого батальйону «Дніпро-1», загиблих в «Іловайському котлі» наприкінці серпня 2014 року. Запалити свічки та лампадки біля портретів добровольців цієї ночі прийшли десятки дніпропетровців, зокрема родичі вбитих солдатів.

Вони також принесли квіти, патріотичну символіку. Палаючими свічками на асфальті люди виклали слова «Дніпро-1» та «Іловайськ». Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання й гімном України.

Наразі на імпровізованій «стіні Героїв» прикріплені портрети 11 загиблих бійців «Дніпра-1». За словами заступника керівника штабу національного захисту Дніпропетровської області Катерини Чижик, це ті хлопці, про загибель яких достеменно відомо.

Водночас, за її словами, лишається невідомою доля щонайменше кількох вояків із добровольчого батальйону, у штабі мають надію, що вони все ще вибираються з «Іловайського котла».

«Чимало людей, які пропали безвісти. Ми не знаємо, чи вони загинули, чи вони все ще пішки виходять із оточення. Ми практично щовечора тепер запалюємо свічки, сьогодні на запалення масово прийшли родичі. Всі 8 днів, доки тривав вихід із оточення, родичі практично жили у штабі. Дружини бійців стояли під адміністрацією президента, і у тут, у штабі, були всі дні. Ми всі разом уже як одна родина», – сказала Катерина Чижик.

XS
SM
MD
LG