Доступність посилання

ТОП новини

200 солдатів США прибудуть до України для участі у військових навчаннях


Штаб-квартира НАТО у Брюсселі
Штаб-квартира НАТО у Брюсселі

Приблизно 200 американських військових відправляються до України для участі у миротворчих навчаннях «Rapid Trident», які пройдуть у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Яворові з 15 по 26 вересня. Відповідне повідомлення у середу оприлюднило міністерство оборони США.

Група американських військових, яка прибуде до України, стане першою з початку військової операції Києва проти сепаратистів на сході – повідомляє видання «The Hill».

Українсько-американські тактичні навчання серії «Репід Трайдент» відбуваються на території України з 2006 року в рамках програми «Партнерство заради миру».

Прибуття військових США до України у «The Hill» називають кроком адміністрації Обами на підтримку Києва.

Американські солдати, які братимуть участь у навчаннях, належать до 173 аеромобільної бригади, яка базується у італійській Віченці.

Інша група військових США також братиме участь у спільній тренувальній операції на авіабазі Ласк у Польщі з 4 вересня по 8 жовтня. Всього у навчаннях візьме участь 120 чоловік особового складу та 6 винищувачів F-16. Зазначені сили також братимуть участь у навчаннях НАТО у Чехії під назвою «Ample Strike».

Окрім того, на 8 вересня на Чорному морі заплановані багатосторонні навчання «Sea Breeze».

Всі зазначені військові навчання є регулярними і були заплановані заздалегідь.

США та НАТО також запланували інші військові навчання у Східній Європі, які мають стати сигналом союзникам НАТО і посилити військову спроможність НАТО у регіоні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG