Доступність посилання

ТОП новини

Артилерія противника знищила український укріпрайон біля Маріуполя


Обстріл на далеких околицях Маріуполя, 4 вересня 2014 року
Обстріл на далеких околицях Маріуполя, 4 вересня 2014 року

Українські військові – прикордонники та підрозділ батальйону «Азов» – відступили сьогодні з укріпрайону під селищем Широкине, що менш як за 20 кілометрів на схід від Маріуполя. Перед цим противник завдав потужного артилерійського удару по українських позиціях.

«Артилерія сепаратистів била дуже прицільно, очевидно, мали корегувальника», – розповів Радіо Свобода один із бійців.

Внаслідок цього укріпрайон зазнав серйозних руйнувань. В українських силовиків є поранені та значні втрати в техніці. Після артудару українських силовиків атакувала й ворожа бронетехніка.

Також бойові дії відбувалися поблизу селища Комінтернове, що розташоване на північ від Широкиного.

Увечері декілька колон українських військових пройшли вулицями Маріуполя дорогою на Новоазовськ біля кордону з Росією, де далі точаться бої.

Раніше сьогодні силовики повідомляли, що відбили наступ сил бойовиків і російських військових на Маріуполь.

Також сьогодні в Маріуполі відбувся мітинг за єдність України. Щонайменше тисяча маріупольців зібралися на центральній площі міста під державними прапорами України й заявляли, що виступають проти війни і підтримують цілісність України.

Наприкінці серпня українські військові залишили Новоазовськ під тиском бойовиків і російських військ. Після цього жителі Маріуполя почали активно укріплювати оборону міста, що є стратегічним пунктом на півдні Донецької області.

XS
SM
MD
LG