Доступність посилання

ТОП новини

Конгрес російської інтелігенції закликав «зупинити російську агресію» в Україні


Представники російської інтелігенції виступили у п’ятницю із заявою проти війни в Україні. Заява Конгресу інтелігенції проти війни, самоізоляції Росії і реставрації тоталітаризму під назвою «Зупинити російську агресію!» опублікована на сайті видання «Нова газета».

У заяві наголошено, що є дедалі більше перевірених даних про перебування військ Росії на території України та їхньої участі в бойових діях, дедалі більше таємних, анонімних поховань російських громадян, військовослужбовців, загиблих на території України, – ганебних і образливих.

За оцінкою тих, хто підписав заяву, до влади в Росії допущений політичний режим, який розгорнув агресію, і слід зробити все можливе, щоб зупинити третю світову війну, пролог до якої, можливо, вже сьогодні розігрується в Україні.

Конгрес інтелігенції вимагає від президента Росії негайно припинити агресію проти України, розслідувати випадки насильства і залякування цивільних осіб-учасників антивоєнного руху, припинити агресивну пропаганду проти України і країн Заходу, що сіє ненависть між народами, надати ефірний час для викладу альтернативної позиції з приводу подій в Україні.

Конгрес інтелігенції закликає громадян Росії підтримати антивоєнні акції та ініціативи, згуртуватися в широкий антивоєнний рух і підписати цю заяву всім, хто поділяє позицію авторів листа.

Заяву підписали на цей час понад 120 діячів, серед них Людмила Алексєєва, Людмила Улицька, Лев Пономарьов, Андрій Макаревич, Володимир Войнович та інші. Збір підписів під заявою триває.

XS
SM
MD
LG