Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики і російські війська порушують перемир’я − Тимчук


Російські війська й бойовики не дотримуються умов перемир'я згідно з протоколом, підписаним 5 вересня у Мінську та продовжують напади і обстріли позицій і блок-постів українських військ на території Донбасу.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

«Зокрема, вчора (5 вересня) після 18:00 і до теперішнього моменту супротивник здійснив кілька спроб атакувати позиції українських військ на території аеропорту в Донецьку. Під час штурмів противником використовувалися гранатомети і вогнемети», − зазначив він.

Також після 18:00 було скоєно обстріли позицій українських військ в районі Попасної, Красногорівка, Золоте, Новотроїцьке.

«Українські війська повністю дотримуються умов перемир'я, і відкривають вогонь тільки у відповідь при нападі на свої позиції», − додав Тимчук.

У п’ятницю на зустрічі тристоронньої контактної групи в білоруському Мінську оголосили про досягнення попередньої домовленості про врегулювання конфлікту на Сході України. За її умовами вже запроваджений режим припинення вогню.Нині на території України незаконно діють збройні угруповання проросійських сепаратистів, на кшталт «ДНР», «ЛНР», «Новоросія» й інших. Крім того, в Україні незаконно воюють регулярні сили Збройних сил Росії, хоча Москва й намагається заперечити їхню участь у конфлікті.

XS
SM
MD
LG