Доступність посилання

ТОП новини

Порушення режиму припинення вогню вночі не було − командувач Нацгвардії


Сьогодні вночі режиму припинення порушення вогню не було як з боку українських силовиків, так і з боку терористів. Про це у Харкові журналістам сказав командувач Національної гвардії України Степан Полторак.


За його словами, 5 вересня до 18.45 було певне порушення режиму припинення вогню в районі Дебальцевого. однак після 18.45 вогонь було зупинено.


«Доповідь мені надходить практично кожну хвилину, якщо є порушення, тому що Національна гвардія знаходиться практично по всьому периметру ведення бойових дій. Спочатку були невеликі порушення в районі Дебальцевого, але о 18.45 вогонь був зупинений, і до сьогоднішнього ранку порушень не було як і з нашого боку, так і з боку терористів», − сказав він.

Полторак також спростував інформацію про просування 5 вересня в Дебальцовому колони російських танків. Він зазначив, що в цей час підрозділи Нацгвардії продовжують оснащуватися бронетехнікою.
За його словами, Нацгвардія вже отримала 80 одиниць БТР-3 і БТР-4, наступного тижня буде отримана чергова партія БТР-4. Полторак наголосив, що Нацгвардія також отримала танки на озброєння, а новостворені танкові підрозділи Нацгвардії проходять навчання у Київській та Харківській областях.

Раніше координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці у Facebook, що «російсько-терористичні війська не дотримуються умов перемир`я» згідно із протоколом, підписаним 5 вересня в Мінську.

XS
SM
MD
LG