Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники повідомили про обстріл їхніх позицій попри перемирʼя


Державна прикордонна служба заявляє, що позиції її військових на Донеччині також зазнали обстрілу ввечері 6 вересня, коли формально між сторонами конфлікту на Донбасі ще тривало перемирʼя, і ситуація лишається незмінною і станом на неділю.

«Бойовики після введення режиму припинення вогню продовжують періодично обстрілювати позиції сил АТО в районі населених пунктів Красногорівка, Новотроїцьке, Попасна, Золоте, Щастя. З 22:40 до 23:10 6 вересня бойовиками здійснено артобстріл населеного пункту Лебединське Донецької області та вздовж дороги «Комінтернове – Маріуполь». З 23:10 6 вересня до 00:20 7 вересня здійснено перенесення вогню по блокпостах та позиціях ЗСУ на околицях Маріуполя», – поінформували у відомстві.

Прикордонники також наголосили, що «спостерігається продовження переміщення військової техніки збройних сил РФ та інженерне облаштування кордону з Україною».

Російська сторона це повідомлення наразі не коментувала.

Пізно ввечері 6 вересня бойовики здійснили обстріл блокпосту у Маріуполі – попри домовленості про режим припинення вогню, укладені на зустрічі у Мінську раніше цього тижня. Відповідне повідомлення, про обстріл міста, зʼявилося й у «Твіттері» угруповання «ДНР».

XS
SM
MD
LG