Доступність посилання

ТОП новини

Причини загибелі людей в Одесі не можна встановити без міжнародних експертиз – звіт слідчої комісії


Точні причини загибелі людей під час подій в Одесі 2 травня неможливо отримати через відсутність сучасного обладнання у місцевих експертів. Про це заявили члени тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів загибелі громадян в Одесі, Маріуполі та інших містах Донбасу.

Як повідомляє сайт Верховної Ради, група народних депутатів зареєструвала проект постанови про звіт тимчасової слідчої комісії парламенту.

У звіті комісії йдеться, що через пожежу у Будинку профспілок на Куликовому полі в Одесі, до моргу обласного бюро судово-медичної експертизи доставлено 48 тіл – сімох жінок і 41 чоловіка. Було проведено 48 судово-медичних експертиз. Медики встановили такі причини смертей: дев’ятеро отруїлися окисом вуглецю (чадним газом), 13 – продуктами горіння, 12 померло через опіки дихальних шляхів та опіки тіла, восьмеро були смертельно травмовані через падіння з висоти, шестеро загинули від вогнепальних поранень. Особу одного загиблого в одеському Будинку профспілок досі не встановили.

Загалом призначено 85 судово-медичних експертиз і 160 інших (біологічних, криміналістичних, хімічних, пожежно-технічних експертиз). У звіті зазначають, що наявність отруйних речовин у загиблих у Будинку профспілок можливо встановити лише за допомогою міжнародних експертів.

2 травня під час масових безладів в Одесі загинуло 48 людей, ще близько 200 були травмовані. Більшість людей загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

XS
SM
MD
LG