Доступність посилання

ТОП новини

Путін і Порошенко обговорили мирне врегулювання на Донбасі – Кремль


Під час телефонної розмови президента Росії Володимира Путіна і України Петра Порошенка сторони продовжили обговорення кроків, що сприяють мирному врегулюванню ситуації на південному сході України. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Кремля.

Діалог буде продовжений, мовиться у повідомленні сайту Кремля.

Наразі інформації про телефонну розмову Порошенка і Путіна від української сторони немає.

Петро Порошенко ж, перебуваючи на Донбасі, висловив сподівання, що всім сторонам, які підписали мирний протокол у Мінську, вдасться забезпечити режим припинення вогню, повідомляє прес-служба адміністрації українського президента у Facebook.

«Вірю, що зусилля дипломатів увінчаються успіхом», – сказав Порошенко під час зустрічі з військовими Першої оперативної бригади Нацгвардії, 9-м та 23-м батальйонами територіальної оборони та військовослужбовцями Державної прикордонної служби.

Водночас Порошенко зауважив, що військовослужбовці мають бути готовими до захисту. «Нас це не повинно розслабляти. Ми добре знаємо свого ворога, і ціну його словам. У мене немає ілюзій щодо нашого супротивника, але є надія», – заявив Порошенко.

Як заявив у понеділок речник антитерористичної операції Олексій Дмитрашківський, українські військові в односторонньому порядку дотримуються режиму припинення вогню на Донбасі. Натомість, за його словами, бойовики неодноразово обстрілювали позиції українських силовиків.

Сепаратисти ж, своєю чергою, звинувачували у порушенні режиму припинення вогню українських військових.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

XS
SM
MD
LG