Доступність посилання

ТОП новини

Фінляндія загальмувала нові санкції проти Росії


Прем’єр-міністр Фінляндії Александер Стубб
Прем’єр-міністр Фінляндії Александер Стубб

Прем’єр-міністр Фінляндії Александер Стубб висловив занепокоєння щодо нового раунду санкцій ЄС проти Росії. Це відбулося під час екстреної зустрічі урядовців Євросоюзу, яка відбулася у понеділок у Брюсселі.

«Я дуже стурбований щодо побічних наслідків і санкцій Росії у відповідь», – сказав Стубб журналістам, але відмовився розповідати деталі.

За повідомленням громадського телебачення YLE, можлива заборона для використання Росією повітряного простору може вдарити по авіаперевізнику Finnair, який займається рейсами до країн Азії.

За словами ж Александера Стубба, ЄС, включно із Фінляндією погодили запровадження нових санкцій проти Росії, але і досі ведуться переговори.

«Очевидно, що Фінляндія підтримує санкції ЄС проти Росії. Але є сподівання, що ситуація в Україні покращиться так швидко, як це можливо, тоді санкції будуть непотрібні», – написав Стубб на своїй сторінці у Twitter.

Санкції проти Росії не можуть бути запроваджені, якщо хоча б одна країна ЄС має заперечення щодо цього.

Санкції були погоджені лідерами Євросоюзу у той час, як 5 вересня в Уельсі відбувався саміт НАТО.

В ЄС заявили, що запровадження санкцій може бути зупинене, якщо Москва поважатиме умови припинення вогню на Донбасі та відведе свої війська з території України.

Міністерство закордонних справ Росії, своєю чергою, погрожувало «реагувати», якщо ЄС запровадить додаткові санкції проти Москви.

XS
SM
MD
LG