Доступність посилання

ТОП новини

Остаточні результати розслідування катастрофи MH17 обіцяють оприлюднити впродовж року


Слідча група з розслідування причин аварії малайзійського літака MH17 оприлюднить свою остаточну доповідь упродовж року з моменту авіакатастрофи, повідомляється на сайті Ради безпеки Нідерландів.

«Попередній звіт оприлюднив перші висновки проведеного розслідування. Відтепер слідча група працюватиме для отримання остаточної доповіді. Рада планує опублікувати цей звіт упродовж одного року від моменту катастрофи», – повідомив голова нідерландського Радбезу Тьїббе Яустра.

За його словами, сьогодні оприлюднені перші результати розслідування щодо зовнішніх причин аварії MH17. «Аварія MH17 шокувала весь світ і викликала безліч питань. Рада безпеки Нідерландів хоче визначити причину авіакатастрофи, заради близьких загиблих і для суспільства в цілому», – заявив голова Ради безпеки Нідерландів.

Згідно з повідомленням, для подальшої роботи потрібні додаткові дослідження, щоб точніше визначити причини катастрофи й те, як саме літак розпався. «Рада вважає, що додаткові докази стануть доступними найближчим часом. Відтепер дослідницька група почне працювати в напрямку отримання остаточної доповіді про розслідування. Рада планує опублікувати доповідь упродовж одного року з моменту катастрофи», – йдеться в повідомленні.

Внаслідок катастрофи літака 17 липня над Донеччиною загинули всі 298 людей, що були на борту «Боїнга».

Захід і Україна заявляли, що мають докази того, що літак збили проросійські бойовики із комплексу «Бук» за ймовірної підтримки Москви. Бойовики і Росія свою причетність відкидають.

Сьогодні Рада безпеки Нідерландів оприлюднила попередній звіт, в якому йдеться, що «Боїнг-777» розпався в повітрі в результаті ураження ззовні.

XS
SM
MD
LG