Доступність посилання

ТОП новини

США завершують підготовку нових санкцій проти Росії – Держдепартамент


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

США завершують підготовку нового пакету санкцій проти Росії, які торкнуться оборонної сфери, а також енергетичного та фінансового секторів. Про це заявила заступниця прес-секретаря Державного департаменту США Марі Гарф.

За її словами, остаточне рішення щодо санкцій проти Росії через її роль у ескалації конфлікту в Україні ухвалюватиметься з огляду на події найближчих кількох днів.

Раніше у вівторок речниця Єврокомісії Піа Аренкільде-Гансен повідомила, що санкції ЄС проти Росії за її дії в Україні будуть опубліковані і вступлять у силу за кілька днів.

У понеділок Євросоюз формально схвалив санкції проти Росії, які мають бути запроваджені упродовж кількох днів. Перед цим 8 вересня ЄС відклав процедуру запровадження нових санкцій, що змусило європейських урядовців провести зустріч для обговорення нових обмежувальних заходів.

Санкції були погоджені лідерами Євросоюзу у той час, як 5 вересня у Вльсі відбувався саміт НАТО.

В ЄС заявили, що запровадження нових санкцій може бути зупинене, якщо Москва поважатиме умови припинення вогню на Донбасі та відведе свої війська з території України.

Міністерство закордонних справ Росії, своєю чергою, погрожувало «реагувати», якщо ЄС запровадить додаткові санкції проти Москви. Росія не визнає наявності своїх військ в Україні.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання з 12 пунктів, який передбачає, зокрема, негайне припинення вогню з 18:00 того дня за київським часом на сході України, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню і моніторинг за становищем на українсько-російському кордоні.

XS
SM
MD
LG