Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Савченко захищатимуть естонця Кохвера


Адвокат Марк Фейгін
Адвокат Марк Фейгін

Російські адвокати Марк Фейгін і Микола Полозов, які є захисниками української льотчиці Надії Савченко, захищатимуть громадянина Естонії Естона Кохвера, який проходить у справі про шпигунство. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив Марк Фейгін.

«У мене для вас повідомлення. До мене звернувся МЗС Естонії. Я буду захищати Естона Кохвера. Разом зі мною Микола Полозов», – написав Фейгін.

Микола Полозов, своєю чергою, зазначив, що найближчим часом адвокати оскаржать арешт Естона Кохвера.

«Найважче у справі Кохвера – подолання беззаконня. Найближчим часом ми оскаржимо арешт Кохвера, адже призначений захисник цього не зробив. За нашими даними, Кохвер був незаконно викрадений з території Естонії», – написав Полозов у Twitter.

У столиці Росії Москві Лефортовський суд ухвалив у суботу рішення щодо взяття під варту як запобіжний засіб щодо громадянина Естонії Естона Кохвера, який проходить у справі про шпигунство.

Росія продовжує дотримуватися версії, що Естон Кохвер, працівник Поліції безпеки Естонії (це назва головної спецслужби країни), був затриманий на території Псковської області Росії в момент, коли здійснював «агентурну операцію». Як стверджують у Федеральній службі безпеки Росії, затриманий мав при собі пістолет, 5 тисяч євро, спецтехніку для здійснення прихованого аудіозапису, а також «матеріали, що мають характер розвідувального завдання».

Естонія заявляє, що її спецслужбіста, який перебував біля лінії кордону, здійснюючи «спецоперацію припинення транскордонної злочинності», з застосуванням фізичної сили і погроз зброєю викрали з естонської території невідомі, які прибули з Росії і туди ж вивезли викраденого. За повідомленнями, на місці події дійсно видно сліди боротьби. При цьому перед викраденням у тому місці було влаштоване глушення радіоефіру і поставлена димова завіса. Міністерство закордонних справ Естонії викликало для пояснень посла Росії в цій країні.

Інцидент стався в день завершення саміту союзу НАТО, на якому союзники підтвердили рішучість захищати одне одного в разі нападу Росії, і через три дні по тому, як президент США Барак Обама, перебуваючи в Таллінні, теж пообіцяв таку ж підтримку.

Це вже не перший випадок викрадення Росією громадян інших країн із їхньої території з метою віддати їх під суд. Зокрема, раніше таку операцію здійснили щодо українки Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG