Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко Пан Ґі Муну: треба звільнити всіх українських заручників


Окрім припинення вогню на Донбасі, потрібно започаткувати політичний процес та звільнити всіх заручників, включно із особами, які незаконно утримуються у Росії, зокрема Надією Савченко та Олегом Сенцовим. Про це, як повідомляє прес-служба адміністрації українського президента, Петро Порошенко заявив під час телефонної розмови з генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном.

«Президент Порошенко відзначив необхідність збільшення чисельності моніторингової місії ОБСЄ. Проведення дострокових парламентських та місцевих виборів, на думку Президента, забезпечить підвалини для політичного процесу, який зможе забезпечити сталий мирний процес в Донецькій та Луганській областях України», – повідомляє прес-служба адміністрації президента.

У повідомленні йдеться, що Пан Ґі Мун подякував Петру Порошенку за дії, які дозволили запровадити режим припинення вогню на Донбасі.

«Це стало свідченням особливої мужності» – цитує слова генерального секретаря ООН прес-служба українського президента.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання з 12 пунктів, який передбачає, зокрема, негайне припинення вогню з 18:00 того дня за київським часом на сході України, обмін заручниками, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню і моніторинг за становищем на українсько-російському кордоні.

XS
SM
MD
LG