Доступність посилання

ТОП новини

Російські інструктори на Донбасі готують місцевих бойовиків – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Росія відводить частину своїх військ із території України, але залишає інструкторів, які здійснюють підготовку груп місцевих бойовиків. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«У районі Тельманового (Донецька область) відзначається скупчення бойовиків загальною чисельністю до тисячі осіб, з якими російські військові проводять щоденні заняття. Тут же відзначається скупчення бронетехніки», – пише військовий експерт.

Він також твердить, що щонайменше 10 танків з території Росії опинилися в районі селища Безіменного, ще близько 20 танків перекинуті до району селища Рози Люксембург. Обидва ці населені пункти розташовані в Новоазовському районі Донеччини за кількадесят кілометрів від Маріуполя.

Проросійські бойовики на своїх сайтах повідомляють про «стрілянину на околицях Маріуполя», перехід міста Волноваха «під контроль Національної гвардії» та скупчення «ударних угруповань українських військових» неподалік від Щастя і Слов’яносербська на Луганщині.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно обмінюються обопільними звинуваченнями про порушення укладеного 5 вересня в Мінську перемир’я.

XS
SM
MD
LG