Доступність посилання

ТОП новини

Територія, яку контролюють бойовики, розширилася – РНБО


Бойовики розширили підконтрольну територію на сході України біля Азовського моря. Це випливає з оприлюдненої інформаційно-аналітичним центром РНБО карти оперативної ситуації на 11 вересня.

Зокрема, під контроль бойовиків потрапили населені пункти Комсомольське і Тельманове.

Як випливає з оприлюдненої карти, підконтрольна бойовикам і російським військам територія розширилась до узбережжя Азовського моря.

Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, підтвердив, що кордон від Азовського моря у напрямку на північ, до Донецька, перебуває під контролем бойовиків.

При цьому він пояснив, що межа зазначеної на карті сірої зони на півдні є кордоном обстрілу, куди не долітають снаряди російських військ. «Наші військові зайняли оборонні позиції і далі їх (бойовиків – ред.) не пропускають», – сказав Лисенко.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання з 12 пунктів, який передбачає, зокрема, негайне припинення вогню з 18:00 того дня на сході України, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню і моніторинг за становищем на українсько-російському кордоні.

Як повідомили в РНБО, з часу оголошення перемир’я позиції українських силовиків обстрілювали 129 разів.

XS
SM
MD
LG