Доступність посилання

ТОП новини

Скаргу на арешт льотчиці Савченко розглянуть 12 вересня у Воронежі – Фейгін


12 вересня Воронезький суд Росії розгляне скаргу сторони захисту української льотчиці Надії Савченко на рішення суду першої інстанції щодо продовження її арешту. Про це повідомив один з її адвокатів Марк Фейгін на своїй сторінці у Twitter.

«Це непоганий шлях вивести ситуацію з процесуального глухого кута, сприяти обміну Савченко. Необхідно змінити запобіжний захід на будь-який інший, що слугуватиме сигналом для слідства про припинення переслідування Савченко. Якщо завтра у Воронежі цього не відбудеться, викрадену і замкнену у тюрмі Савченко не відпустять, то далі побачите самі», – зазначив Фейгін.

Інший адвокат Надії Савченко Микола Полозов наголосив, що українська льотчиця потрапила у полон сепаратистів за півтори години до загибелі російських журналістів, у чому її звинувачують.

Між тим у Росії не бачать причин, щоб український режисер Олег Сенцов і Надія Савченко потрапили до списку з обміну заручниками. Про це, як повідомляє РІА «Новости» заявив офіційний представник російського МЗС Олександр Лукашевич. За його словами, кримінальні справи щодо Савченко і Сенцова не пов’язані з так званими «мінськими домовленостями».

«Я не бачу зв’язку з «мінським протоколом». Там йдеться про військовополонених, які були захоплені під час бойових дій», – говорить російський чиновник.

Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що імена режисера Олега Сенцова і військової льотчиці Надії Савченко є у списках затриманих українців, які підлягають обміну.

5 вересня учасники тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про режим припинення вогню на Донбасі. Домовленість, крім іншого, передбачала також обмін затриманими та затриманими.

XS
SM
MD
LG