Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Ромпей обговорили ситуацію на Донбасі


Президент України Петро Порошенко (Л) і президент Європейської ради Герман Ван Ромпей (П)
Президент України Петро Порошенко (Л) і президент Європейської ради Герман Ван Ромпей (П)

Президент України Петро Порошенко та президент Європейської ради Герман Ван Ромпей телефоном обговорили ситуацію на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби адміністрації українського глави держави.

«Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі, а також індикатори, які свідчитимуть про поступ у деескалації конфлікту, серед яких – виведення російських військ, контроль за кордоном за участю ОБСЄ та звільнення всіх заручників», – йдеться у повідомленні.

Порошенко подякував Ван Ромпею за запрошення взяти учать у засіданні Європейської ради, яке відбулось 30 серпня.

«Можливість звернутися до лідерів ЄС і поінформувати їх про ситуацію на Донбасі була дуже важливою для мирного процесу. Результати участі України у засіданні Європейської ради та саміті НАТО сприяли запровадженню режиму припинення вогню», – заявив Президент України.

За повідомленням прес-служби адміністрації президента України, Герман Ван Ромпей прийняв запрошення Петра Порошенка відвідати Україну з візитом.

У четвер Ван Ромпей повідомив, що нові санкції ЄС проти Росії за її роль у дестабілізації ситуації в Україні вступлять у силу 12 вересня, але вони можуть бути послаблені чи зняті.

За його словами, ЄС спостерігатиме за мирним процесом на сході України, щоб вирішити вкінці вересня, чи є позитивні зміни.

Санкції були формально узгоджені у Брюсселі 8 вересня, але їхню публікацію в «Офіційному журналі» ЄС відклали, щоб дати час оцінити імплементацію режиму припинення вогню у східній Україні між Києвом та сепаратистами.

5 вересня учасники тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про режим припинення вогню на Донбасі. Домовленість, крім іншого, передбачала також обмін затриманими та затриманими.

XS
SM
MD
LG