Доступність посилання

ТОП новини

Уряд схвалив пропозиції до РНБО про персональні санкції через агресію Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кабінет міністрів України схвалив пропозиції до Ради національної безпеки і оборони щодо застосування персональних санкцій у зв’язку з агресією Росії проти України, повідомляє прес-служба Кабміну.

Уряд пропонує заборони в’їзд на територію України громадянам Росії та інших держав, які підтримали військову агресію проти України, тероризм і окупацію Криму.

Також Кабмін пропонує заблокувати активи компаній, які підтримали військову агресію щодо України, а також заборонити виведення капіталу за межі України російським компаніям державної форми власності та юридичним особам, частка статутного капіталу якої перебуває у власності РФ, які підтримали військову агресію стосовно України, тероризм та окупацію частини території України.

Крім того, Кабмін пропонує не видавати ліцензії на ввезення до України з території Росії національної валюти – гривні, заборонити юридичним особам-резидентам Російської Федерації участь у приватизації, а також заборонити здійснювати закупівлі товарів, робіт і послуг у юридичних осіб-резидентів Росії, крім випадків, коли такі закупівлі не можуть бути заміщені й це підтверджено Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

«Також санкції передбачають заборону на передачу технологій і прав інтелектуальної власності резидентам РФ і введення додаткових заходів у сфері екологічного, санітарного, фітосанітарного і ветеринарного контролю продуктів харчування, товарів легкої промисловості, косметичних засобів і товарів побутової хімії російського походження», – йдеться в повідомленні.

При цьому в Кабінеті міністрів не уточнили, стосовно яких саме компаній і фізичних осіб можуть бути введені санкції. Пропозиції уряду повинна розглянути РНБО й ухвалити остаточне рішення, яке вводиться в дію указом президента України, повідомили в Кабміні.

11 вересня в Україні набув чинності закон про санкції, розроблений урядом, ухвалений Верховною Радою і підписаний президентом України. Текст закону опублікований у газеті «Голос України».

XS
SM
MD
LG