Доступність посилання

ТОП новини

Росія припинила виведення своїх військ із території України – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

У Раді національної безпеки й оборони України заявляють, що Росія припинила виведення своїх збройних сил з території України.

При цьому, як повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, зафіксовано «концентрацію присутності» бойовиків у районі населених пунктів Розсипне і Пелагіївка Донецької області.

«Водночас фіксується суттєве зниження активності бойовиків в Маріупольському і Новоазовському районах, що можна пояснити роботою в них Місії ОБСЄ», – сказав Лисенко.

Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО нагадав заяву заступника генерального секретаря НАТО з питань зовнішньої політики і політики безпеки Джеймс Аппатурай про зменшення кількості військовослужбовців регулярної армії Росії і збереження військ спеціального призначення на території України. При цьому в секретаріаті НАТО вважають, що в Україні залишаються близько тисячі російських військових, а на російсько-українському кордоні – близько 20 тисяч, додав Лисенко.

10 вересня президент України Петро Порошенко, посилаючись на дані розвідки, повідомив, що Росія вивела 70% своїх військ з території України.

XS
SM
MD
LG