Доступність посилання

ТОП новини

США оголосили нові санкцій проти Росії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

США оголосили нові санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуації в Україні. Йдеться про обмеження у оборонному, енергетичному і фінансових секторах.

Зокрема Міністерство фінансів США додало «Сбербанк Росії» до списку російських державних банків, яким обмежено фінансування.

США також запровадили заборону на експорт товарів, сервісу і технологій для глибоководних і прибережних проектів для п’яти російських фірм.

Ще п’ятьом державним оборонно-технологічним компаніям заблокували активи.

Нові санкції США щодо обмеження фінансування стосуються зокрема таких російських компаній як «Транснєфть», «Лукойл», «Газпром нєфть», «Газпром», «Ростех», «Сбербанк Росії», «Сургутнєфтєгаз».

Посилені обмеження щодо «Банку Москви», «Газпромбанку», «Новатек», «Роснєфті», «Россєльхозбанку», «Внєшекономбанку», «ВТБ Банку».

Нові «персональні» санкції проти юридичних осіб, замороження можливих активів у США і заборона на трансакції з ними, стосуються компаній «Алмаз-Антей», «НДІ машинобудування», Машинобудівний завод імені Калініна, Митищинський машинобудівний завод, НВП «Долгопрудний».

12 вересня нові санкції проти Росії запровадив і Євросоюз.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що санкції Заходу заважають встановленню миру на сході України і що Москва запровадить санкції у відповідь.

XS
SM
MD
LG