Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ занепокоєні станом свободи ЗМІ в Україні


Представник ОБСЄ у справах свободи ЗМІ Дуня Міятович
Представник ОБСЄ у справах свободи ЗМІ Дуня Міятович

ОБСЄ закликає українську владу поважати ЗМІ. Йдеться зокрема про обшук силовиків офісу газети «Весті», заявила представник ОБСЄ у справах свободи ЗМІ Дуня Міятович.

«Я закликаю українську владу утриматися від будь-яких дій, які можуть загрожувати журналістам і заважати виходу їхніх матеріалів. Нинішні виклики національній безпеці України не мають бути виправданням непропорційних обмежень свободи висловлювань і свободи преси», – зазначила Міятович.

Дуня Міятович також висловила занепокоєння щодо заборони СБУ на в’їзд в Україну російським журналістам.

Занепокоєння щодо ситуацією у газеті «Весті» та заборони на в’їзд в Україну російським журналістам висловив і Міжнародний Комітет захисту журналістів (КЗЖ).

11 вересня голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення України Юрій Артеменко повідомив, що в’їзд на територію України заборонений вже 35 журналістам та керівникам російських телеканалів, які активно підтримують агресію Кремля щодо України. За його словами, Нацрада подала список із 49 росіян, до якого увійшли журналісти та керівники заборонених російських телеканалів.

У четвер, 11 вересня представники СБУ провели обшук київської редакцію газети «Весті», конфіскували офісне обладнання, робочі матеріали та персональні речі журналістів. У Службі безпеки заявили, що це проводиться у рамках кримінального провадження за статтею щодо посягання на територіальну цілісність України. Директор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігор Гужва, своєю чергою, заявив про фабрикування справи, метою чого є блокування їхньої роботи.

XS
SM
MD
LG