Доступність посилання

ТОП новини

Мінські домовленості не гарантують «стабільного миру» – Баррозу


Президент України Петро Порошенко (Л) і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу (П)
Президент України Петро Порошенко (Л) і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу (П)

Мінські домовленості потребують неухильного дотримання та виконання. Про це заявив президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком, інформує прес-служба адміністрації українського глави держави.

«Тим не менш, вони ще не гарантують досягнення стабільного миру, і ми сьогодні детально обговорювали питання, як досягнути стабільного політичного рішення, яке б гарантувало мир при повній повазі до суверенітету та територіальної цілісності України», – цитує слова Баррозу адміністрація президента України.

Президент Єврокомісії зазначає, що політичне рішення має гарантувати мир та стабільність і повний контроль над роззброєнням та виведенням іноземних військ з України.

«ЄС та Єврокомісія зроблять все можливе, щоб досягти мирного врегулювання ситуації в Україні», – зазначив Жозе-Мануель Баррозу.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

Як повідомив учасник контактної групи, другий президент України Леонід Кучма, наступний раунд переговорів цієї групи має відбутися у Мінську наступного тижня.

XS
SM
MD
LG