Доступність посилання

ТОП новини

Друга колона з «гуманітарною допомогою» від Росії прибула до Луганська – ЗМІ


Близько 70 вантажівок із 200 з «гуманітарною допомогою» від Росії прибули до Луганська. Про це повідомляє російська агенція «ИТАР-ТАСС».

За її даними, усі автомобілі другого конвою МНС Росії перетнули російську митницю. Наразі здійснюється розвантаження автомобілів.

За непідтвердженими даними, в автомобілях є цукор, крупи, продукти харчування.

« На шляху проходження колону супроводжували ополченці проголошеної Луганській народної республіки (ЛНР)», – йдеться в повідомленні.

Загальна маса «гуманітарного вантажу» становить 2 тисячі тонн. Де зараз перебувають решта – більше ста вантажівок невідомо.

Перший такий «гуманітарний конвой» Росія силою ввела в Україну 22 серпня. Тоді на територію України без її згоди й дозволу в’їхали майже 300 вантажівок – без належного оформлення більшої частини їх і без супроводу Червоного Хреста. Українські прикордонники й митники тоді змогли оформити лише кількадесят машин, коли їх силою витиснули вбік і решта авт безконтрольно рушила в Україну.

Ті авта, за російськими повідомленнями, теж доставили близько 2 тисяч тонн «гуманітарного вантажу» на підконтрольні сепаратистам і російським військам території в Луганській області. За словами очевидців, насправді вантажівки їхали майже порожні.

XS
SM
MD
LG