Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затримано осіб, які планували вчинити теракти в Одесі


Служби безпеки України повідомила, що затримала членів терористичної групи, які планували злочинну діяльність на території Одеського регіону.

«У результаті спецоперації в Одесі затримано трьох членів терористичної групи. Усі вони місцеві мешканці. За грошову винагороду в розмірі 50 тисяч доларів США зловмисники готували в Одесі серію резонансних злочинів. У плани терористів входив, зокрема, теракт у людному місці поруч із центральним офісом однієї з банківських установ, а також вбивства громадських активістів. Відповідальність за теракти, за задумом зловмисників, мала взяти на себе міфічна організація «Українська червона армія», – йдеться в повідомлення прес-центру СБУ.

«У членів терористичної групи виявлено та вилучено пакунок із вибуховою речовиною (типу амоналу), 4 споряджених детонатори, 30 запалювачів, колба з речовиною для випарювання гексогену, пістолет «Вальтер», 16 патронів для ПМ, мисливський ніж (тесак), речовини для приготування вибухівки (селітра, серебрін, перекис водню)», – зазначають у Службі безпеки.

Затриманим оголошено підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство триває.

XS
SM
MD
LG