Доступність посилання

ТОП новини

Корабель «Містраль» вийшов на ходові випробування з екіпажем із Росії


Демонстрація протесту біля місця швартування вертольотоносця «Містраль»
Демонстрація протесту біля місця швартування вертольотоносця «Містраль»

Перший вертольотоносець класу «Містраль» під назвою «Владивосток», побудований на замовлення Росії, вийшов у суботу в море на ходові випробування. Про це повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на керівництво порту Сен-Назер. На борту корабля перебувають російські моряки, які навчаються управління та обслуговування вертольотоносця. Повідомляється, що він повернеться в Сен-Назер 22 вересня. Потім додаткові випробування будуть проведені з 23 вересня по 2 жовтня.

Ходові випробування вертольотоносця переносилися через технічні несправності. Французькі джерела заперечують, що це було пов’язано з подіями в Україні.

Передача Росії першого корабля «Містраль» була запланована на осінь. Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявляв, що в нинішніх умовах війни в Україні і санкцій ЄС щодо Росії було б недоречним передавати корабель російській стороні. Франція опинилася під тиском громадськості і США, котрі вимагають не виконувати контракт на поставку «Містралів» Росії. Деякі американські сенатори запропонували викупити у Франції ці кораблі.

XS
SM
MD
LG