Доступність посилання

ТОП новини

Країни НАТО почали процес передачі зброї Україні – Гелетей


Міністр оборони України Валерій Гелетей
Міністр оборони України Валерій Гелетей

Країни НАТО почали процес передачі зброї Україні. Про це в інтерв’ю «5 каналу» заявив міністр оборони України Валерій Гелетей. За його словами, домовленості про це були узгоджені під час саміту НАТО в Уельсі.

«Я був на саміті НАТО з президентом України, який зробив все, щоби я туди попав. Я так само спілкувався у закритому форматі з міністрами оборони провідних країн світу, які можуть нам допомогти. Вони нас почули. У нас іде процес передачі зброї, який зупинить Путіна. Тому що я пояснив, що якщо ми не зупинимо Путіна тут, то доведеться все рівно зупиняти (далі – ред.)», – говорить Гелетей.

Радник президента України Юрій Луценко заявив про досягнуті наприкінці минулого тижня на саміті НАТО у Ньюпорті домовленості про поставку зброї із США, Польщі, Італії та Норвегії. Представники цих країн спростувати заяву Луценка.

Країни НАТО на своєму саміті підтвердили, що організація не може поставляти озброєння Україні, але це можуть робити держави, які входять до Альянсу, в рамках двосторонніх відносин.

XS
SM
MD
LG