Доступність посилання

ТОП новини

Угоду про асоціацію з ЄС треба імплементувати наступного дня після ратифікації – Яценюк


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Угоду про асоціацію з ЄС потрібно імплементувати наступного дня після її ратифікації Верховною Радою. Про це заявив голова політради партії «Народний фронт», прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час з’їзду партії.

«Щодо євроінтеграції в нас позиція однозначна: Угоду буде ратифіковано, вона набуде чинності, Угоду буде імплементовано, починаючи з наступного дня після того, як український парламент проголосує за ратифікацію. Це наша політична позиція», – заявив Яценюк, представляючи програму «Народного фронту».

16 вересня Європарламент та Верховна Рада мають синхронно ратифікують Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

У п’ятницю у Брюсселі відбулася зустріч єврокомісара з торгівлі Карела Де Гюхта, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва. Сторони домовилися до кінця 2015 року відкласти тимчасове застосування частини про зону вільної торгівлі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яке б стосувалося обох сторін. (Політичної частини Угоду про асоціацію це рішення не стосується). Натомість ЄС вирішив продовжити термін дії односторонніх торговельних преференцій для України до кінця 2015 року.

Ці домовленості також передбачають, що Україна і Росія продовжать режим преференцій у рамках зони вільної торгівлі СНД.

Раніше Москва заявляла, що у разі двостороннього запровадження угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС, європейські товари зможуть потрапляти на російський ринок і погрожувала запровадити тарифи на імпорт українських товарів.

XS
SM
MD
LG