Доступність посилання

ТОП новини

В РНБО занепокоєні заявами сепаратистів, що вони не були учасниками зустрічі у Мінську


Заяви лідерів сепаратистів загрожують виконанню мирного плану українського президента Петра Порошенка. Про це заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

«Дії терористів загрожують виконанню мирного плану президента України. Насамперед, йдеться про заяви ватажків терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», що Захарченко і Плотницький брали участь у переговорах в Мінську «як спостерігачі і не були безпосередньо учасниками тристоронньої зустрічі», – зазначив Половий.

Як заявив Борис Литвинов, який називає себе «спікером» «Верховної Ради» «ДНР», представники угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, брали участь у переговорах у Мінську як спостерігачі і не були безпосередніми учасниками тристоронньої зустрічі.

«Прем’єр-міністри» «ДНР» і «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький не були безпосередніми учасниками тристоронньої зустрічі. Вони були свідками цієї справи, я так вважаю», – сказав Литвинов.

За його словами, Захарченко розповів, що брав участь у зустрічі з поваги до ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

Як повідомив учасник контактної групи, другий президент України Леонід Кучма, наступний раунд переговорів цієї групи має відбутися у Мінську наступного тижня.

XS
SM
MD
LG