Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вніс до Ради Угоду про асоціацію Україна-ЄС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті Верховної Ради, «Проект закону про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, і Європейським союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з іншого боку» зареєстрований 15 вересня.

На даний час текст угоди на сайті парламенту відсутній.

16 вересня Європарламент та Верховна Рада мають синхронно ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС.

12 вересня у Брюсселі відбулася зустріч єврокомісара з торгівлі Карела Де Гюхта, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва. Сторони домовилися до кінця 2015 року відкласти тимчасове застосування частини про зону вільної торгівлі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яке б стосувалося обох сторін. (Політичної частини Угоду про асоціацію це рішення не стосується). Натомість ЄС вирішив продовжити термін дії односторонніх торговельних преференцій для України до кінця 2015 року.

Ці домовленості також передбачають, що Україна і Росія продовжать режим преференцій у рамках зони вільної торгівлі СНД.

Раніше Москва заявляла, що у разі двостороннього запровадження угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС, європейські товари зможуть потрапляти на російський ринок і погрожувала запровадити тарифи на імпорт українських товарів.

XS
SM
MD
LG