Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона чітко дотримується умов перемир’я – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

В інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони України наголошують, що українські силовики суворо дотримуються режиму припинення вогню, не обстрілюють житлові квартали й міста за допомогою артилерії і не завдають авіаційних ударів.

«Ні сьогодні, ні вчора, ні в попередні дні українські війська не обстрілювали житлові квартали та міста з артилерії і не завдавали авіаційних ударів, тим паче по населених пунктах та житлових масивах міст», – заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, оскільки триває режим припинення вогню, то польоти бойової авіації в зоні АТО обмежені, триває лише спостереження.

Водночас, як наголосив Лисенко, з боку бойовиків на сході України інтенсивність обстрілів українських позицій і блокпостів не припиняється. Лисенко заявив, що в української сторони є свідчення місцевих жителів про те, що бойовики, використовуючи міномети й неартилерійські системи залпового вогню, як-от «Град», обстрілюють житлові квартали, виходячи на передмістя.

«Це роблять для того, щоб скомпрометувати українські війська», – наголосив він.

Спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО зазначив, що для фільмування цього залучають журналістів із Росії.

Лисенко також повідомив, що активізувалися атаки російських найманців на позиції українських підрозділів з метою їх провокування і витіснення з займаних рубежів. «Тривають бойові дії поблизу аеропорту Донецька. 13 вересня в районі аеропорту Донецька українські військові знищили 12 бойовиків та два танки. Ще один танк було захоплено», – сказав речник.

За його словами, 14 вересня силовики відбили спробу прориву бойовиків під Ясинуватою Донецької області і відкинули їх на кілька кілометрів від міста. Бойовики діяли під прикриттям артилерії та вогню з установок «Град», наголосив Лисенко.

З вечора 5 вересня на сході України діє перемир’я, про яке домовилася в Мінську контактна група.

XS
SM
MD
LG